Forside Medlem Sponsorer Marked Pressen Om oss
SISTE 5 MARKED
Gå til marked

Logg inn for å registrere din annonse
DRIFTSPARTNER
Intellicom AS
Spekulantstempel på gründere må bort:

Bli med på idedugnad!

First Tuesday inviterer alle medlemmer til å delta i en idedugnad! Målet med dugnaden er å finne en ny definisjon på hva ordet gründer betyr.

FOTO: OLAV HASSELKNIPPE, AFTENPOSTENMange har nok sett artikkelen i Aftenposten vedrørende denne saken, og nå får du vite mer om hvordan du kan delta i dugnaden. Forslaget med flest stemmer vil bli offentliggjort på neste First Tuesday-samling

Det er noe i den norske folkesjela som gjør at gründere ofte blir forbundet med noe negativt. Det er for eksempel et stort gap mellom hvordan vi vurderer de suksesfulle innen sport og finans. Men begge deler handler om beinhardt arbeid. Likevel blir gründeren oftest fremstilt med negative ord, mens en idrettsutøver blir hyllet som en helt.  

Se bare på disse eksemplene som er hentet fra norske opplagsverk:  

"Grunnlegger av forretningsvirksomhet, oftest i nedsettende betydning; person som starter et svindelforetak", (Kunnskapsforlagets Fremmedordbok) 

"Grunnlegger, en som har startet et storforetak, især aksjeselskap. Uttrykket er blitt brukt om personer som oppretter foretak i spekulasjonsøyemed." (Aschehoug og Gyldendals store norske leksikon fra 1991) 

"En som starter et foretak, særlig et aksjeselskap, for å spekulere; jobber; grunnlegger." (Nettversjonen av Bokmålsordboka til Universitetet i Oslo)  

"Person som tar initiativet til nye industrielle foretak. Betydningen oppstod under den økonomiske blomstringstiden, gründer-tiden, i Tyskland etter Den fransk-tyske krig 1870-71, og har sterke bibetydninger av aksjespekulasjoner og smartness." (Caplex)  

First Tuesday mener at ordet gründer har en annerledes og ikke minst mere positiv betydning. Nå kan du komme med ditt forslag på hva ordet gründer betyr. Definisjonen din bør ha samme lengde som eksemplene over. Styret i First Tuesday vil plukke ut de tre beste forslagene og så vil alle First Tuesday-medlemmer få anledning til å stemme frem det beste forslaget.  

Send ditt forslag på denne emailen. Vi må motta forslaget ditt innen 26.mars. Forslaget med flest stemmer vil bli offentliggjort på neste First Tuesday-samling.


HOVEDSPONSORER
Broadnet
Deloitte
Innovasjon Norge
IBM
Abelia
CO-EVENT SPONSORER
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © First Tuesday Oslo. Administrator og ansvarlig redaktør: Jan Helge Maurtvedt.
Design⁄utvikling⁄drift: Intellicom. Publiserings⁄administrasjonsverktøy: INTManager