Forside Medlem Sponsorer Marked Pressen Om oss
SISTE 5 MARKED
Gå til marked

Logg inn for å registrere din annonse
DRIFTSPARTNER
Intellicom AS
Besøk fra Næringsministeren

Fullt hus i november

First Tuesday takker alle deltakere på siste samling. Over 700 medlemmer møtte frem på SAS-hotellet. Deltakerne fikk blant annet møte en motivert Næringsminister Ansgar Gabrielsen!

På samlingen fikk vi utdeling av prisen Fast50. Fast Search & Transfer vant kåringen og konsernsjef John M. Lervik fikk prisen av Næringsministeren. I det påfølgende foredrag fra Næringsministeren, fikk vi høre at Regjeringen vil stimulere til å etablere flere nyetableringer med vekstpotensial.

Blant annet gjennom økt risikoavlastning og tilgang til kapital i tidlig fase. I paneldebatten fikk Næringsministeren både ris og ros. Debatten ble ledet av Terje Svabø, som fikk både humor og alvor inn i debatten. Et av forslagene som kom på bordet var fra IT-gründer Shahzad Rana : "Staten bør gi gründere lønn de første 6-9 månedene." Næringsministeren og salen gav spontan applaus til forslaget.

Johan H. Andresen jr. mente at det største problemet med innovasjon i Norge er kulturelt betinget:  "Vi har ingen kultur for å bli best i næringslivet i dette landet. Det er rett og slett ikke stuerent å bli best". John M. Lervik beskyldte SV for å stoppe de som lykkes. "Vi synes det er bra at folk lykkes og er imponert over det. Men vi mener folk som lykkes må bidra i form av skatt. Derfor burde utbytteskatten beholdes", svarte Djupedal. 

En motivert Næringsminister ønsker å arbeide hardt for at Norge skal bli et nyskapende land og vil ha alle innspill han kan få: " Vi er avhengige av nye og lønnsomme arbeidsplasser for å skape den velferden vi alle ønsker og er enige om å ha. Dette er ikke en ferdig plan, men første skritt på veien. Jeg oppfordrer alle som har innspill om å komme med dem, sa Gabrielsen. Dermed er utfordringen gitt til alle medlemmer.


Alle deltakere fikk også en god anledning til å nettverke med hverandre og paneldeltakere. I pausene kunne man slukke tørsten i en av barene og besøke en av de mange standene. En middelalder stand fra et oppstartselskap og noen kokker fra Abelia var blant de standene som kunne besøkes. 

 

First Tuesday vil takke Deloitte for et godt samarbeid rundt denne samlingen. Deloitte blir en svært verdifull deltaker i vår sponsorgruppe det neste året!HOVEDSPONSORER
Broadnet
Deloitte
Innovasjon Norge
IBM
Abelia
CO-EVENT SPONSORER
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © First Tuesday Oslo. Administrator og ansvarlig redaktør: Jan Helge Maurtvedt.
Design⁄utvikling⁄drift: Intellicom. Publiserings⁄administrasjonsverktøy: INTManager