Forside Medlem Sponsorer Marked Pressen Om oss
SISTE 5 MARKED
Gå til marked

Logg inn for å registrere din annonse
DRIFTSPARTNER
Intellicom AS
Fikk prisen under et rekordstort IT-treff

Hannemyr 10-årets internettperson

Under 10-års jubileum for norsk Internett, som ble arrangert av First Tuesday og Telenor, ble forsker Gisle Hannemyr ved Universitetet i Oslo kåret til tiårets Internettperson.

Hannemyr fikk sterk konkurranse fra Håkon Wium Lie og  Jon S. von Tetzchner, men fikk altså flest stemmer av de tre. Prisvinneren befinner seg for tiden i et kloster 70 kilometer sør for Roma der han holder på med å skrive en bok. Det var derfor naturlig at 10-årets internettperson  mottok prisen gjennom webkamera forbindelse.

Internett for folk flest er 10 år i år. 1993 satte Oslonett opp sin første webserver, og samme år fikk Telenor sine første internettkunder. First Tuesday og Telenor ønsket derfor  å hedre en person som har vært betydningsfull for utviklingen av norsk internettbransje. Under arrangementet stemte de rundt 600 deltagerne på de tre kandidatene via SMS-avstemning.

I juryens begrunnelse for å nominere Hannemyr heter det "Gisle Hannemyr er evangelisten som utrettelig har misjonert for internett og world wide web. Han var svært sentral i oppbyggingen av Oslonett. Ekspert og folkelig, forsker og gründer, teknolog og skribent. Har mange profilerte meninger. Har vært med fra (før) begynnelsen og er fremdeles en autoritet

-10 år er ikke lenge. Vi har bare sett begynnelsen så langt, sier Hannemyr i en kommentar.

 HOVEDSPONSORER
Broadnet
Deloitte
Innovasjon Norge
IBM
Abelia
CO-EVENT SPONSORER
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © First Tuesday Oslo. Administrator og ansvarlig redaktør: Jan Helge Maurtvedt.
Design⁄utvikling⁄drift: Intellicom. Publiserings⁄administrasjonsverktøy: INTManager