Forside Medlem Sponsorer Marked Pressen Om oss
SISTE 5 MARKED
Gå til marked

Logg inn for å registrere din annonse
DRIFTSPARTNER
Intellicom AS
First Tuesday i Oslo Rådhus 4. november 2014

Changemakers 2014 - investeringer i morgendagen

Velkommen til CHANGEMAKERS–konferansen den 4. november i Oslo Rådhus!

På scenen stiller blant andre Olav Thon, årets gründer 2013, for å gi sine synspunkter på Norges utfordringer og muligheter i tiden fremover, samt viktigheten av det å gi tilbake.

Christian Thommessen, bedriftsbygger, investor og ildsjel, kommer for å gi et innblikk i «Impact Investing» og hans erfaringer som leder for FNs utviklingsprogram UNDP.

Kim Daniel Arthur, gründeren bak bl.a. Playfish og Superplus, kommer for å fortelle om hvordan de nå jobber med app–utvikling for å bedre hverdagen til barn med spesielle behov.

Rotem Shneor, prof. Universitetet i Agder, vil dele unik innsikt om hvordan Israel har utviklet og stimulert sitt entreprenør–miljø, og hva vi i Norge kan lære av dette.

Også denne gangen har vi fått selveste Nobelprissalen på Oslo Rådhus, hvor vi åpner dørene kl 16.00 og kjører et forrykende program spekket med høydepunkter frem til 19.30.  Vi vil også bruke anledningen til å kåre Norges mest innovative virksomheter, se listen og delta i avstemmingen her, eller gå inn på www.3in.no.

Det blir en spektakulær og inspirerende festaften viet skaperkraft og innovasjon. Årets tema er «Investing in tomorrow» og Impact Investing – investering gjort med hode, hjerte og hender. Arrangementet er gratis, men krever påmelding, som du finner her.

Ta med deg venner og bekjente, og bli med på en inspirerende festaften!

Dagens tema er Impact Investing
Temaet for denne konferanse er «impact investment», med fokus på bærekraftige investeringer gjort med hode, hjerte og hender, og deltagelse er gratis.

Det er Innovation Forum Norway og First Tuesday som inviterer til en festaften i Nobelprissalen viet innovatører, endringsagenter og vekstselskaper. I Norge skapes det årlig mer enn 50 000 nye virksomheter og ifølge DnB går mer enn en halv million nordmenn  med en drøm om å starte noe eget. Norske virksomheter fokuserer i økende grad på innovasjon og de beste er i absolutt verdensklasse.

Flere og flere nordmenn får også øynene opp for Impact investment – verdien av bærekraftige investeringer som involverer både hode, hjerte og hender, enten mottageren er en landsby i Afrika eller tre håpefulle gründere i hjembyen.

Hva er «impact investing»?
Det er etter hvert blitt brukt mange forskjellige definisjoner på «impact investing». Den bransjemessige måten å definere det på, er investeringer gjort med den hensikt å skape en målbar positiv sosial eller miljømessig påvirkning, som i tillegg vil gi en finansiell avkastning. Altså, investering gjort med hode, hjerte og hender. Dette innebærer bruk av konvensjonell forretningspraksis og modeller, med bruk av privat kapital i misjonsdrevne prosjekter, organisasjoner eller i fond som lover bredere samfunnsmessige fordeler ved siden av finansiell avkastning.

Det voksende markedet innen «impact investment» bidrar med kapital til prosjekter som skal løse både globale og isolerte utfordringer, innen områder som f.eks. landbruk, utbygging og forbedring av boliger, til folk i nød, helsetilbud og –reformer, grønn energi, økonomisk rådgiving etc.

«Impact investing» integrerer på så måte utviklingsmål i samfunnet, og investorer måler den positive virkningen som har resultert fra hver investering.


HOVEDSPONSORER
Broadnet
Deloitte
Innovasjon Norge
IBM
Abelia
CO-EVENT SPONSORER
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © First Tuesday Oslo. Administrator og ansvarlig redaktør: Jan Helge Maurtvedt.
Design⁄utvikling⁄drift: Intellicom. Publiserings⁄administrasjonsverktøy: INTManager